Palautus ja peruutus


Kuluttajalla on Suomen kuluttajansuojalain mukainen oikeus peruuttaa etäkaupassa tekemänsä tilaus tai osan siitä 14 vuorokauden kuluessa lähetyksen vastaanottamisesta. Asiakkaan on erikseen etukäteen ilmoitettava palautuksesta/peruutuksesta myyjälle. Pelkkä tavaran takaisin lähettäminen tai lähetyksen noutamatta jättäminen ei riitä peruutukseksi. Tavaran palautus on tehtävä 14 vuorokauden kuluessa peruutusilmoituksen tekemisestä.

Asiakkaalle hyvitetään

Jos mahdollista, tuote tulee olla alkuperäispakkauksessaan. Käytetyn tuotteen hyvityksestä myyjällä on oikeus vähentää sen arvonalennusta vastaava summa. Alla tarkemmat ohjeet palautustoimenpiteistä.

Peruutuksen yhteydessä tilauksesta mahdollisesti aiheutuneet kustannukset peritään kokonaisuudessaan ostajalta.

Verkkokauppa ei palauta tilauksen lähettämisestä syntyneitä alkuperäisiä toimituskuluja, sen sijaan palautuslähetyksen voi jättää maksutta Matkahuollon tai Postin toimipaikkoihin tai siihen postin pakettiautomaattiin, josta toimitus on alunperin noudettu. Tuotteen voi palauttaa maksutta myös myymäläämme.

Mikäli tilasit vahingossa väärän kokoisen, tuotteet voit vaihtaa eri kokoiseksi veloituksetta yhden (1) kerran.

Palautusohjeet:

Palautukset ja reklamaatiot tehdään Maksuturvan tarjoamassa Ostajan apulainen -palvelussa, johon saat linkin maksuvahvistusviestissä.

1. Ilmoita palautuksesta etukäteen

  • Tilauksen teon jälkeen sait maksujenvälittäjänämme toimivalta Maksuturva Group Oy:ltä vahvistuksen maksusta sähköpostiin. Tässä viestissä on linkki Ostajan apulaiseen, jossa voit tehdä muutoksia tilaukseesi.
  • Ostajan apulaisen etusivulla näet painikkeen ”Palauta tuotteita”. Klikkaa painiketta, niin pääset valitsemaan palautettavat tuotteet. Muista vahvistaa palautusilmoitus. Etusivulta näet myös, kuinka kauan palautusaikaa on vielä jäljellä.
  • Pakkaa tuote ja kaikki siihen kuuluvat osat huolellisesti. Käytä mieluiten pakkausta jossa tuote on sinulle lähetetty. Lähetä tuotteet palautusosoitteeseen. Huomaathan, että lain mukaan sinulla on 14 päivää aikaa laittaa tuotteet postiin. Maksuturva Group Oy palauttaa sinulle rahat välittömästi, kun olemme vastaanottaneet ja tarkistaneet palautuksesi.

2. Vie paketti postiin / matkahuoltoon / lähettäjänä toimineen jälleenmyyjän myymälään

Vie palautus asiakaspalautuksena toimipisteeseen, josta noudit paketin. Mainitse lähetyksen alla oleva sopimustunnus tarvittaessa, tunnuksella lähetys ohjautuu vastaanottajan maksettavaksi.

Voit palauttaa tavaran myös siihen postin pakettiautomaattiin, josta toimitus on alun perin noudettu käyttämällä samaa lokerokoodia kuin noutaessasi tilausta.

Säilytä palautuksesta saatu kuitti. Tavaran lähetys on tehtävä 14 vuorokauden kuluessa palautusilmoituksen tekemisestä.

Paketin voi palauttaa maksutta myös viemällä sen tilausvahvistuksen kera myymälään.

Kun Tarvikekeskus Oy:n Verkkokauppa on vastaanottanut ja käsitellyt palautuksen, se kuitataan peruutetuksi, jonka jälkeen Maksuturva hyvittää palautussumman asiakkaan käyttämän maksutavan kautta.

Pakkaaminen on lähettäjän vastuulla. Tarvikekeskus Oy:n Verkkokauppa ei ole vastuussa huolimattomasti pakattujen palautusten vahingoittumisesta. Tällaisesta virheestä aiheutuneet kustannukset peritään asiakkaalta.

Kotiin toimitettujen tuotteiden osalta

(ei koske tavallista kotiinkuljetusta)

Rahti sekä vaarallisia aineita ei voi palauttaa normaalisti viemällä niitä Postin tai Matkahuollon toimipisteisiin! Ota tarvittaessa yhteys asiakaspalveluumme, josta saat tarkemmat ohjeet.